پيچ گوشتي و انواع آن
از اين وسيله در اندازههاي مختلف و شكل نوك و سر متفاوت، بسته به محل و نوع پيچ استفاده ميشود.
هر پيچگوشتيِ دستي از دو قسمت اصليِ ،دسته و ميله منتهي به نوك تشكيل ميشود. معمولا دسته يا بخشي از پيچ گوشتي كه در هنگام كار با اين وسيله در دست قرار مي گيرد را از جنس سبك و نرمي مانند مواد پليمري ،چوب و مي سازند بسته به ابعاد و نوع استفاده از پيچ گوشتي ابعاد و شكل دسته متفاوت است و نيز سعي مي شود حتي الامكان قواعد ارگونومي در آن رعايت شود .در پيچگوشتيهاي دستي، دسته معمولاً به شكل و اندازهاي است كه بهراحتي در دست جاي گيرد. و در هنگام كار به راحتي بتوان آن در هر جهتي توسط دست به گردش در آورد .
نوك پيچ گوشتي :
نوك در پيچگوشتي در انواع مختلف ازقبيل تخت يا پهن (دوسو)، چهارسو، ششسو، مربعي و… در راستاي امتداد دسته وجود دارد.
جنس ميله و نوك پيچ گوشتي
جنس ميله و نوك پيچ گوشتي اغلب از فولاد سخت ساخته شده است و ميله آن داراي مقاطع دايره اي چهارگوش و شش گوش و يا هشت گوش است . ميله هاي نوك پيچ گوشتي با ضخامت ها و طول هاي مختلف موجود مي باشد . طول ميل نوك پيچ گوشتي ها از 25 ، 60 ،75 ،80 ، 90 ،100 ،115 ،125 ، 130 ، 140 ، 150، 200 ،250 ، 300 ميلي متر مي باشد . در انواعي از پيچ گوشتي ها امكان مگنت كردن نوك آنها براي استفاده هاي خاص وجود دارد . انواعي از پيچ گوشتي نيز وجود دارد كه مي توان براي اعمال ضربه به پيچ ها از آنها استفاده نمود .
نوع برقي آن به پيچ گوشتي برقي معروف است كه سرهاي اين پيچگوشتي را ميتوان تعويض كرد و ميزان كاربريِ آن را افزايش داد. شكل تركيبي اين ابزار با ابزار تست نيز وجود دارد مانند فازمتر
منبع:
شركت الكتروژن توليدكننده الكتروموتور تك فاز، الكتروموتور سه فاز